sâmbătă, 6 iulie 2013

Usi de interior din lemn masiv

Usa de interior din lemn masiv prezinta o serie de avantaje deloc de neglijat fata de celelalte tipuri constructive. Intr-adevar  lemnul masiv va ridica pretul unei  astfel de usi dar beneficiile acestuia fac ca pretul sa nu mai conteze.  Cateva din  avantaje ar fi estetica, rezistenta in timp, eficienta energetica foarte ridicata. Usile pastreaza atmosfera rece sau calda in functie de anotimp si de asemenea au o izolare fonica ridicata.
Constructiv,  usile masive de interior si de exterior sunt facute cu tablii. Aceasta structura confera rezistenta si reduce probabilitatea ca lemnul sa lucreze in timp, fibra fiind fragmentata. Usa are un schelet din lemn in care  sunt fixate una, doua sau mai multe tablii dupa caz.
Se pot monta la camera copiilor pentru a-i proteja de zgomotul din gospodarie, la clinicile medicale si birouri in care se tin sedinte sau cursuri. Usile masive se preteaza spatiilor mari pentru ca masivitatea lor poate micsora vizual camera pe al carui perete sunt montate.
Usile masive, daca sunt montate la intrare, vor pune probleme hotilor, fiindca sunt foarte greu de spart. De asemenea pot opri ca hotul sa intre intr-o camera incuiata, de exemplu un birou. Au o mai buna rezistenta la foc  decat celelalte usi, cu toate ca in cele din urma vor arde si ele, mult mai greu totusi decat celelalte variante constructive.

Usile din lemn masiv se zgarie foarte greu iar daca lemnul este bine uscat nu va suferi deformari in timp. Daca feroneria  respectiv balamalele sunt de calitate foarte buna usa va rezista in conditiile cele mai grele de utilizare. Pentru o eleganta si  culoare deosebita exista o multitudine de esente care se pot folosi pentru a fabrica o usa de interior masiva.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu